Co można zrobić z ryżu w torebkach i mrożonych warzyw? Jakiś sos do tego kupić żeby smak miało? Panowie, pokażcie, że radzicie sobie w kuchni;)
Reklamy
SEWER
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 5471
Miasto: Wa-wa
2003-02-10, 16:38 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Robisz tak...
Ryz +drobno pokrojona piers kurczaka (smazona) i do tego sos jakis ze sloika... o smaku meksykanskim np..
KrzysztofM
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 1119
Miasto: EPWA
2003-02-10, 16:41 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Ha ha ha, Forum Fanów Symulatorów
Coraz lepsze tamty się tu pojawiają, czekamy na porady na temat szydełkowania
Żartuję żartuję, jedzenie ważna sprawa
Tiges
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 2233
Miasto: Wrocław/Warszawa
2003-02-10, 16:48 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Jesli chodzi o szydelkowanie, to moge sie zony spytac
KrzysztofM
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 1119
Miasto: EPWA
2003-02-10, 16:52 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Tiges napisał:
Jesli chodzi o szydelkowanie, to moge sie zony spytac
Ja już też
beryl
Dołączył: 10 Lis 2001
Posty: 1832
Miasto: Łask
2003-02-10, 16:59 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
ale skąd ja tego kurczaka wytrzasne?
ODuck
Dołączył: 28 Sie 2001
Posty: 4634
2003-02-10, 17:02 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
kuchnia to moj zywiol akurat.
zasadnicze pytanie: jakie warzywa sa zamrozone? takie na zupe czy jakies bardziej tematyczne (wloskie, meksykanskie?)?
beryl
Dołączył: 10 Lis 2001
Posty: 1832
Miasto: Łask
2003-02-10, 17:14 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Raczej nie zupne, stoję od godziny w sklepie i nie mogę się zdecydować Jakaś rada tak na szybko? I jaki sos do tego o ile w ogóle jakiś sos sie do tego daje?
KrzysztofM
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 1119
Miasto: EPWA
2003-02-10, 17:16 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Sos Uncle Ben najlepiej seczuański!!!
SEWER
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 5471
Miasto: Wa-wa
2003-02-10, 17:23 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Eeee ja polecam POLSKIE produkty marki WINIARY !! Sa w sloikach sosy i sa smaczne.. No i Polskie
Fajne macie sklepy z dostepem do netu
DariuszM
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 4793
Miasto: Poznan
2003-02-10, 17:25 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
żadnych plastikowych warzyw ze słoikówz gotowymi sosami!!!!!...podsmażyć doprawione mięsko, warzywka, zalać gorącą wodą, poddusić lekko, przyprawić, poczekać aż woda odparuje, albo zagęścić ją mąką i mamy gotowy sos, przyprawiamy. Żaden Uncle-Słoik się do tego nie umywa...
KrzysztofM
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 1119
Miasto: EPWA
2003-02-10, 17:30 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
Ok ok, ale tu chodzi o szybkość przygotowania, a sos robić samemu to i 30 min zejdzie, pomidory obrać, obsmarzyć, przyprawić, wymieszać z mąką, trochę się zejdzie, a chłopaczyna widać głodny!
SEWER
Dołączył: 17 Sie 2001
Posty: 5471
Miasto: Wa-wa
2003-02-10, 17:31 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
ODuck
Dołączył: 28 Sie 2001
Posty: 4634
2003-02-10, 17:38 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
warzywa na patelnie, troche oleju, dodac troche masla i pol kubka smietany, oregano, sol, troche pieprzu jak ktos lubi, przykryc pokrywka i dusic przez 15 min. aha, smietane oczywiscie w koncowej fazie dolac, tak gdzies 3-4 min przed koncem
dodalbym tez cebuli troche albo pieczarek bo mysle ze w mrozonkach raczej ich nie ma
ryz ugotowac (w woreczkach szybciej, ale sypki parboiled bardziej smaczny i wydajniejszy) na wodzie z dodatkiem mleka i oczywiscie soli, po ugotowaniu odcedzic i dodac maselka troche i wymieszac, wysypac na talerz, polozyc warzywa na gore i palce lizac
taka improwizacja
Richie
Dołączył: 16 Sie 2001
Posty: 20333
Miasto: Lublin/Wrocław
2003-02-10, 17:38 Kuchnia pelna niespodzianek ;)
ale wy kombinujecie, ja wiem co bym zrobil - poszedlbym do kompa i powiedzial:"z czym nie zrobisz tego ryzu kochanie to bedzie dobry, wiec sama wybierz i zrob, ja teraz musze zrobic kilka waznych rzeczy wiec mnie nie pytaj, bo nie mam czasu sie teraz tym zajac"